Www.facebook

Energiamegtakarítás a Daikin Altherma hibrid hőszivattyújával

Az új Daikin Altherma hibrid hőszivattyú ideális választás azoknak, akik oly módon szeretnék kiváltani elavult gáz- vagy PB gáz kazánjukat, hogy közben csökkentik a környezeti terhelést, egyúttal pénzt takarítanak meg – nemcsak a fűtésen, de a használati meleg vízen is.

A GEO-tarifa vagy a H-tarifa jobb a hőszivattyúhoz?

Milyen áramtarifát – GEO-tarifát vagy H-tarifát – érdemes választani, ha hőszivattyúnk van? A fő szabály: felületfűtést használunk, vagy más alacsony hőmérsékletű berendezés adja a meleget otthonunkban. Szempont még: használjuk-e hűtésre is a készüléket?

A népszerű levegő-víz hőszivattyú

A hőszivattyús rendszerek megújuló energiaforrásokból nyerik ki a hőt és adják át egy másik közegnek, amellyel aztán fűthetjük a házunkat, melegíthetjük a vizet. A legolcsóbban telepíthető típus a levegő-víz hőszivattyú.

Miért érdemes levegő–víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

A szimulációs szoftver eredményei azt mutatják, hogy új építésű családi ház fűtése, hűtése és használati meleg víz készítése Altherma levegő-víz hőszivattyúval a leggazdaságosabb, a beruházási és az üzemeltetési költségeket egyaránt figyelembe véve.

A hőszivattyú típusai

Attól függően különböztetjük meg a hőszivattyúkat, hogy honnan nyerik, majd milyen közegbe adják le a hőt. Az energia forrása lehet levegő, talaj vagy víz; a közeg, amelynek leadja a hőt általában víz, de lehet levegő is.