Www.facebook

A GEO-tarifa vagy a H-tarifa jobb a hőszivattyúhoz?

Milyen áramtarifát – GEO-tarifát vagy H-tarifát – érdemes választani, ha hőszivattyúnk van? A fő szabály: felületfűtést használunk, vagy más alacsony hőmérsékletű berendezés adja a meleget otthonunkban. Szempont még: használjuk-e hűtésre is a készüléket?

Ide nekem egy hőszivattyút!

A hőszivattyú ma már nem olyan nagy luxus, mint néhány évtizede volt. A padló-, fal- és mennyezetfűtés nem csak hatékony, gazdaságos és környezetkímélő, de egészséges is.

Miért érdemes levegő–víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

A szimulációs szoftver eredményei azt mutatják, hogy új építésű családi ház fűtése, hűtése és használati meleg víz készítése Altherma levegő-víz hőszivattyúval a leggazdaságosabb, a beruházási és az üzemeltetési költségeket egyaránt figyelembe véve.

A hőszivattyú típusai

Attól függően különböztetjük meg a hőszivattyúkat, hogy honnan nyerik, majd milyen közegbe adják le a hőt. Az energia forrása lehet levegő, talaj vagy víz; a közeg, amelynek leadja a hőt általában víz, de lehet levegő is.

A Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyú

Az Altherma levegő-víz hőszivattyú több egyszerű fűtőberendezésnél, hiszen nemcsak a lakótér fűtését biztosítja, hanem használati meleg víz felfűtésére is használható, és hűtési üzemmódra is átállítható.