Www.facebook

Energiamegtakarítás a Daikin Altherma hibrid hőszivattyújával

Az új Daikin Altherma hibrid hőszivattyú ideális választás azoknak, akik oly módon szeretnék kiváltani elavult gáz- vagy PB gáz kazánjukat, hogy közben csökkentik a környezeti terhelést, egyúttal pénzt takarítanak meg – nemcsak a fűtésen, de a használati meleg vízen is.

A GEO-tarifa vagy a H-tarifa jobb a hőszivattyúhoz?

Milyen áramtarifát – GEO-tarifát vagy H-tarifát – érdemes választani, ha hőszivattyúnk van? A fő szabály: felületfűtést használunk, vagy más alacsony hőmérsékletű berendezés adja a meleget otthonunkban. Szempont még: használjuk-e hűtésre is a készüléket?

A népszerű levegő-víz hőszivattyú

A hőszivattyús rendszerek megújuló energiaforrásokból nyerik ki a hőt és adják át egy másik közegnek, amellyel aztán fűthetjük a házunkat, melegíthetjük a vizet. A legolcsóbban telepíthető típus a levegő-víz hőszivattyú.

Ide nekem egy hőszivattyút!

A hőszivattyú ma már nem olyan nagy luxus, mint néhány évtizede volt. A padló-, fal- és mennyezetfűtés nem csak hatékony, gazdaságos és környezetkímélő, de egészséges is.

Tippek a levegős hőszivattyúk kültéri egységének elhelyezéséhez

A levegős hőszivattyúk kültéri egységeinek elhelyezése során sok szempontra kell odafigyelni, hogy megvédjük az értékes berendezéseket az időjárás viszontagságaitól. Így például a levegős hőszivattyú kültéri egységének az uralkodó szélirányra merőlegesen kell állnia. Fontos szempont az is, miként óvjuk a kültéri egységeket a hótól, esőtől.