Www.facebook

Szabad hozzáférés az újgenerációs hűtőközeget használó Daikin technológiákhoz

A Daikin Industries Ltd. világszinten vezető légkondicionáló és hűtőközeg gyártó vállalatként 2015. szeptember 10-én bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza, és szabad hozzáférést biztosít 93 szabadalmához, ösztönözve ezzel az iparágban lévő légkondicionáló és hőszivattyú gyártókat, hogy ők is az új, környezetbarát R-32 hűtőközeget használják a berendezéseik fejlesztésénél, gyártásánál.

Az R-32 egy újgenerációs hűtőközeg, ami környezetvédelmi szempontból sokkal jobbnak bizonyul, elődeinél: kevésbé ózonkárosító, energiahatékony, könnyen újrahasznosítható, és a GWP értéke (globális felmelegedésre gyakorolt hatása) egyharmada a légkondicionálóknál leggyakrabban használt R-410A-nak.

Szabad hozzáférés az újgenerációs hűtőközeget használó Daikin technológiákhoz

A Daikin úgy véli, hogy ezen tulajdonságok miatt a jövőben ez a hűtőközeg tűnik a legígéretesebb megoldásnak, mely révén csökkenthető a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, hőszivattyúk ökológiai lábnyoma.

Jelentős mértékben csökkenne a szén-dioxid kibocsátás, ha minden jelenlegi R-410A hűtőközeget R- 32-re cserélnének, ekkor a hűtőközegek által generált szén-dioxid kibocsátás 2030-ra 24 százalékkal csökkenhetne. A szabadalmak nem magára az R-32 hűtőközegre vonatkoznak, hiszen az más hűtőközeggyártóknál is elérhető, hanem azokra a Daikin technológiákra, ahol a vállalat légkondicionáló és hőszivattyú berendezéseiben az R-32 hűtőközeget kizárólagosan használja. Ezen technológiák más gyártókkal történő megosztása, azok globális felhasználása elősegíti a legfontosabb környezetvédelmi célkitűzések elérését.

R-32 hűtőközeg

Forrás: Daikin

kapcsolódó cikkek:

A GEO-tarifa vagy a H-tarifa jobb a hőszivatttyúhoz?

Hatékony fűtés hőszivattyús leadóval

Energiamegtakarítás a Daikin Altherma hibrid hőszivattyújával