Www.facebook

hőszivattyú

Energiamegtakarítás a Daikin Altherma hibrid hőszivattyújával

Az új Daikin Altherma hibrid hőszivattyú ideális választás azoknak, akik oly módon szeretnék kiváltani elavult gáz- vagy PB gáz kazánjukat, hogy közben csökkentik a környezeti terhelést, egyúttal pénzt takarítanak meg – nemcsak a fűtésen, de a használati meleg vízen is.

Mivel a Daikin Altherma egy megújuló levegő-víz hőszivattyúval szerelt, nagy hatékonyságú kondenzációs kombi gázkazán, mindenkor tökéletes hőfokot tart a lakásban, és igény szerint, azonnal szolgáltatja a meleg vizet. A rendszer akár 35%-kal hatékonyabb lehet egy szimpla kondenzációs gázkazánnál, ugyanakkor energiát takarít meg, így a rezsiszámla is kisebb lesz.

Használati melegvíz előállítása a Daikin Altherma hőszivattyúvalA hibrid rendszer ugyanakkora helyen elfér, mint a szabványos gázkazán, és könnyen hozzákapcsolható a meglévő radiátorokhoz, illetve csőhálózathoz. Mivel telepítése egyszerű és gyors, a kazáncsere csak minimális kényelmetlenséget okoz. Kombi készülékként is kialakítható, ilyenkor még nagyméretű otthonokban is azonnal képes meleg vizet szolgáltatni, emellett összeköthető a meglévő használatimelegvíz-tartállyal.

Fűtési melegvíz a Daikin Altherma hőszivattyújávalÉves szinten a hőszivattyú a fűtéshez szükséges energia 70%-át képes előállítani önmagában, vagy „hibrid” üzemmódú kondenzációs kazánnal. Csupán a leghidegebb időszakokban áll le a hőszivattyú, és lép a helyébe a gázkazán. A rendszer a külső hőmérséklet és a fűtési igény alapján automatikusan kiválasztja a legköltséghatékonyabb üzemmódot. Arra is képes, hogy az aktuális energiaárakat figyelembe vegye: elég betáplálni az egységárakat a vezérlőbe, a többi a már a rendszer dolga!

A kompakt és csendes kültéri egység – amely a kinti levegőből nyeri a hőenergiát – diszkréten elhelyezhető a kertben, a házfalon vagy a tetőn, csak arra kell ügyelni, hogy a beltéri egységtől ne legyen 20 méternél távolabb.

Daikin Altherma hőszivattyúA Daikin Altherma hőszivattyú egyesíti magában a legmodernebb technológiai vívmányokat, ugyanakkor egyike a leginkább megfizethető, megújuló energiára támaszkodó rendszereknek. Ez a jövő energiaforrása: környezetbarát, könnyen kezelhető, hatékony, mégis minden időjárási körülmény között kellemesen meleg otthont teremt a számunkra.

Hőszivattyú rendszer kiépítése

A Daikin termékekkel kapcsolatos további információért látogasson el a www.daikin.hu oldalra.

Kapcsolódó cikkek:

Hőszivattyú kisokos

A népszerű levegő-víz hőszivattyú

Ide nekem egy hőszivattyút!

Tippek a levegős hőszivattyúk kültéri egységének elhelyezéséhez

Miért érdemes levegő-víz hőszivattyúval fűteni házunkat?

A hőszivattyú típusai